Ofte Stilte Spørsmål

Her vil du finne en oversikt over spørsmål vi ofte får, kontakt oss gjerne om du lurer på noe annet.

Det er helt gratis å stå oppført som dagmamma inntil videre. Der kan komme en avgift senere, men nå er det gratis. Det eneste vi krever fra deg, er at du ikke ikke tar på deg oppdrag for ikke-betalende kunder. Vennligst gi beskjed til oss dersom du får forespørsel om jobb fra en medlem uten betalt medlemskap. 

Når du registerer deg som forelder på våre sider, er det helt gratis å stå oppført og lese om barnevaktene våre. Du kan lese om deres erfaringer og utdanninger og se om der er noen du kan tenke deg å ansette. Deretter kan du kontakte assistenten og spørre om hun er interessert i å jobbe for deg. Før du fysisk treffer barnevakten er det på tide å oppgradere til betalt medlemskap.

Du kan aldri være 100% sikker, selv om det er deres tante eller besteforeldre som passer barna dine. Vi har imidlertid gjort det vi kan for at dere skal føle dere trygge på at barna er godt ivaretatt;

 • Alle barnevaktene er over 18 år, og har erfaring med barn.
 • Byrået vårt sjekker alle barnevakters referanser ved å ringe en tidligere arbeidsgiver samt sjekker barnevaktens adresse.
 • Barnevaktene har deltatt på førstehjelskurs, som er regelmessig oppdatert.
 • Noen av våre barnevakter har politiattest. Som et privat firma har vi ikke lov til å spørre om politiattest, men noen av våre assistenter har dette fra en tidligere arbeidsgiver eller i forbindelse med studier. Det står på assistentenes sider dersom de har politiattest.
 • Alle assistentene snakker norsk i tillegg til engelsk. Siden de fleste av våre kunder er norske, føler vi det er viktig at barnevaktene snakker godt norsk slik de kan kommunisere med barna på en god nok måte.
 • Vi har et sikkerhets-skjema som vi oppfordrer alle assistenter og foresatte å benytte innen første barnepass. Det er viktig å gjøre en avtale før første pass dersom noe skulle skje.
 • Vi tilby et pre-møte til en redusert pris i forkant av første barnepass. Vi anbefaler dere å ha et kort møte, der dere går igjennom sikkerhetsskjemaet og lar barna treffe barnevakten og se huset. For 1 times møte med barnevakten betaler dere 100,- direkte til barnevakten.

Minimumslønnen vi anbefaler for barnevakten er 115,- pr time og det betales for minst 3 timer hver gang.  Du vil finne hver enkelt barnevakts lønnsrate under profilen. I tillegg til lønnen kommer en avgift til byrået som går til administrasjon av nettstedet. Størrelsen på avgiften varierer med type medlemskap som du kan lese mer om på “Oppgrader ditt medlemskap”.

Vår hovedservice er barnevakt, og vi velger ut våre barnevakter utfra mange søknader for å velge de som er best skikket til å være våre barnevakter. Mange av våre kunder har spurt etter dagmammaer, og det eksisterer ikke noe register over tilgjengelige dagmammaer i Stavanger-regionen. Så vi ønsker å inkludere et slik register som en ekstra-service til våre medlemmer, for å hjelpe foresatte å velge en god dagmamma.  Det finnes en ekstra service til alle dagmammaer, de kan oppgradere medlemskapet til Pro Medlemskap, og byrået vil da sjekke deres referanser og eventuelt politiattest slik de får dette påført sine profiler. Ikke alle dagmammaer har oppgradert medlemskapet, så pass derfor på å sjekke referansene til dagmammaen selv.

Husk alltid på å fylle ut sjekklisten før første pass. Der er også et felt der dere kan avtale når og hvordan lønnen skal utbetales.  Vi anbefaler å bruke Vipps etter hvert enkelt oppdrag, men det er opp til dere to å avtale hvordan dette skal gjøres.

Der er en enkel måte å betale skatt på ved å logge inn i Altinn.

 • Fyll inn navn og personnumer til assistente og få tilgang til deres skattekort.
 • Tast inn informasjonen i skjemaet
 • Sjekk informasjonen og send inn skjemaet.
 • Print ut eller send lønnslippen til assistenten.

NB: Den ansatte MÅ få en kopi av lønnslippen.

Dersom du booker en barnevakt, anbefaler vi at det betales for minst 3 timer a 115,- hver gang, 115,- x 3 = 345,- selv om barnevakten trengs kun 1-2 timer. Dette er pga barnevakten må reise for å komme til familiens hus, og bruker da selvfølgelig både tid og penger på dette. Assistenten setter  også av noe av dagen til deres oppdrag, og kan dermed gå glipp av andre potensielle jobber. 

Får du ikke svar på spørsmålet ditt?

Vi hjelper deg gjerne!