Dokumenter for foreldre

Som foresatt, vil du finne endel  nyttig informasjon her. Det er alltid anbefalt å bruke våres sjekklister, for å forsikre seg om at alle parter er enige om forventninger og krav til hverandre.
Du vil også finne informasjon om skatt, og hvordan du kan betale skatt på en lovlig måte.

Sjekkliste

Norsk sjekkliste

English checklist

Det er anbefalt å bruke våre sjekklister før første barnepass med en ny barnevakt. Diskuter alltid hvordan og når lønnen skal utbetales til barnevakten før første oppdrag.

Fradrag for dokumenterte utgifter

Som forelder har du krav på fradrag for dokumenterte utgifter til pass og stell av barn som du bor sammen med som er 11 år eller yngre. Du kan også få fradrag for utgifter til fritidsordning

Les mer her

Utbetaling av lønn

Den forenklede oppgjørsordningen (A04)

Det finnes en enkel og lovlig måte å lønne barnevakter og dagmammaer på som du lett får tilgang til via AltInn. Det er barnevaktens og foreldrenes ansvar å trekke skatt fra lønnen som skal utbetales. Byrået anbefaler alle å betale skatt, og er behjelpelig dersom det trengs med å fylle ut skjemaet. Byrået har imidlertid ikke noe ansvar ved betaling av lønn og skatt.

Betaling av medlemskap

Forsikre deg om at du oppgraderer til et betalt medlemskap før du avtaler å møte barnevakten. Det er barnevakten/dagmammaens ansvar å sjekke at familiene har et gyldig medlemskap før de møtes. Det vil fremgå av familienes profiler om medlemskap er betalt, så vær så snill og ikke gjør det ukomfortabelt for barnevakten ved å avtale et møte uten å betale avgift slik hun må minne dere på dette. Det vil bli foretatt stikkprøver av byrået, og mislighold vil føre til utestengelse fra nettstedet for begge parter, både dagmamma og barnevakt.

 

Please contact me, and I will help you.
Ta kontakt om du lurer på noe!
Når du har funnet en barnevakt du ønsker å ansette, og før du fysisk møter barnevakten, er det på tide å oppgradere til et betalt medlemskap.  Med et betalt medlemskap kan du velge fritt mellom alle våre assistenter så lenge ditt medlemskap er gyldig. 
Du kan endre, oppgradere eller stoppe ditt medlemskap når som helst etter bindingstiden er ute fra dine sider.

Spørsmål?